«Terskel!»

«TERSKEL!», ropte han. Instruktøren. Og så på…meg.

Han ville ha oss på melkesyreterskelen, innså jeg. Instruktøren som tydeligvis ikke fant seg i at jeg satt der med hodet fullt av bullshit. Skikkelig, skikkelig vond bullshit som var så vondt og skremmende at jeg minutter før hadde stått på toalettet der med gråten i halsen og hyperventilert. Hva kan jeg si? Verden er full av folk som vil meg vel. Det var vel bare spørsmål om tid før jeg traff på det motsatte. Og det føltes litt skummelt, for å være ærlig. Så jeg gjorde som jeg gjør nå istedet for å spise det bort når ting er vanskelig. Jeg dro på trening.

spinning

Og nå? Nå sto altså intruktøren der rett foran sykkelen min og forlangte tilstedeværelse. Det var rett og slett ikke plass til annet i hodet mitt.

«Terskel!»

Så da fant jeg terskelen, da. Og syklet der. Takknemlig for å ha funnet en instruktør som rett og slett ikke gadd noe mindre enn fullt fokus. Jeg hadde jo hevet meg på timen på innfall, nærmest, og ante ingenting om hvem som hadde den. Det kunne vært en diller for alt jeg visste.

Men han?

Han sendte strengt blikk flere ganger under timen, han. Og kom bort igjen og igjen. Forlangte å få vite ståa.

«Eh…jeg tror…»

«Du skal ikke tro, du skal VITE!»

Ups! Ikke snakk om å skli ut her, nei…

På dager hvor kjipe folk tar så av at man blir skremt… På dager hvor man virkelig trenger å stenge verden ute og bare være tilstede med muskler, pust og fokus en times tid.

Vel, noen treningsøkter er mer terapi enn andre. Og akkurat den dagen traff jeg nøyaktig den instruktøren jeg trengte. Akkurat den dagen ble jeg pushet da jeg trengte det som mest og treningsmagien fikk virket igjen. Under nedsyklingen satt jeg der. Lave skuldre, hevet hode, klissvåt av svette og latteren boblende. Men viktigst; Fokuset tilbake der det skulle være.  Og i garderoben kjente jeg det. Roen. Den der deilige roen i kroppen når du vet at du er sterkere enn hva det nå enn var som for bare litt over en time siden hadde føltes så uoverkommelig.

Jeg digger når det skjer!