Dette er ikke en oppskrift. Det er en tilståelse.

Eller… det er i alle fall sånn det føles. For jeg KAN jo virkelig ikke dette og kjente at jeg kviet meg litt for å dele. Litt som når du skal vise hjemmeleksene for klassen og har en lei følelse av at du har misforstått hele oppgaven og det er jo skikkelig kjipt og… så snublet jeg visst i mitt eget ego.

 

Men jeg kan jo bare si det:

Jeg lager fortsatt mat med støttehjulene på og kanskje ble denne retten bra (den smakte godt, da!), eller kanskje ser noen mer drevne enn meg noe jeg har bommet på og gir meg noen tips jeg kan lære av.  Dele kan jeg uansett.

 

Anyway;

Denne gangen var det egg i form jeg ville teste ut.

Denne ble nok til to brødformer, hvor jeg deretter delte opp i 5 stykker i hver.

Altså 10 porsjoner. Jeg er litt usikker på om porsjonene kan bli litt små for folk uten minimage. Det skal sies. Men de blir på størrelse med et kakestykke.

Oppskriften er basert på «Egg-cupcakes «-oppskriften fra kokeboken «Sunnheten på bordet», av Niels Christian Geelmuyden og René Zografos. Med litt tweaks, da. Blant annet har jeg, siden jeg skulle preppe, økt mengder men det er godt mulig dette ble for mye. Spesielt kalkunpålegget, som jeg mangedoblet. I tillegg måtte steketiden forlenges, i og med at jeg brukte brødform og delte opp etterpå istedet for muffinsformer som jeg syntes ble for klønete sist.

 

En stor forskjell (i tillegg til tripling av oppskriften) er mengden kalkunpålegg. Og istedet for å servere noe svada om proteiner og sånn for å forsvare valget kan jeg vel bare være ærlig. Originaloppskriften sier 1-2 skiver skinkepålegg. Jeg ville ha noe saltere, så jeg valgte bøkerøkt kalkunpålegg. Og jeg vet. 1-2 skiver skinke blir ikke 4 pakker kalkunpålegg når man ganger med 3.

 

Det er bare det at jeg sto der på Rema foran påleggskapet og fikk det for meg at jeg skulle ha SKIKKELIG MYE kalkunpålegg fordi jeg er en mothaføkkah turkeylovin’ badass! Sa hodet mitt. Så DERFOR er det 4 pakker pålegg i denne. Om du føler at du også er en mothaføkkah turkeylovin’ badass også vet bare du. 3-6 påleggskiver går nok også bra om du bare er en badass. Men mindre enn det synes jeg blir feil. Da er du bare redusert til en ass og det vil ingen.

 

Uansett; Her kommer tilståelsen. Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger og tips eller å få høre om deres erfaringer med dette eller lignende. Jeg kan jo tross alt ikke dette!

 

 

 

 

Ingredienser:

 • 15 egg
 • 1 purre
 • 1 paprika
 • 4 pk røkt kalkunpålegg
 • ca 20 cherrytomater
 • 1-2 ts salt

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåte:

 1. Sett stekeovnen på 180 grader
 2. Kutt opp grønnsaker og kalkunpålegg
 3. Visp egg og tilsett salt
 4. Fordel grønnsaker og kjøtt i formene
 5. Hell eggblandingen over. Husk at det hever litt, så 3/4 av formen blir bra.
 6. Stek i ovnen. (Originaloppskrift sa 25-30 minutter, men siden jeg brukte brødformer ble det ikke gjennomstekt da, så jeg la på 10-20 minutter, så 40-50 minutter brukte min komfyr.)
 7. La formene stå og hvile til de er lunka.
 8. Del opp og putt i bokser.

 

 

 

 

 

Næringsinnhold:

Jeg la inn opplysningene i myfitnesspal, og her er hva jeg fikk om næringsinnholdet per porsjon når jeg delte opp i  10 porsjoner.

 

1 porsjon gir:

 • Kcal: 170
 • Karbohydrater: 4 g (10%)
 • Fett: 7 g (43%)
 • Proteiner: 19 g (47%)

 

 

Så det var den tilståelsen.

Og jeg er som nevnt skikkelig amatør og aner ikke så mye annet enn at det smakte godt. Kom gjerne med innspill jeg kan lære mer av, og om du velger å prøve ut galskapen, enten som en mothaføkkah turkeylovin’ badass eller bare en helt vanlig badass så del gjerne enten i kommentarfeltet eller ved å tagge meg (knoftig) på Instagram om det er der du deler. Jeg kommer nok til å dele enda flere mat-tilståelser fremover, hvis jeg da ikke glemmer meg bort igjen og tror jeg skal prestere når jeg i bunn og grunn driver og lærer med støttehjulene på og at det nok når alt kommer til alt er dere som viser meg. Ikke omvendt.

 

Lin